Categorized | Alla inlägg, Recensioner

Psykodynamiskt.nu:s julklappslista 2014

Posted on 19 December 2014 by Psykodynamiskt

photo: Doug Wheller

photo: Doug Wheller

Är du en av oss som är sent ute med julklapparna? Eller vill du kanske fylla på den egna julklappsskörden något i mellandagarna? Här kommer psykodynamiskt.nu:s årliga julklappslista med våra bästa tips!

För den som vill diagnosticera såväl sig själv som övriga familjemedlemmar under helgerna

opd21

Operationalised Psychodynamic Diagnostics (OPD-2) möjliggör forskningsbaserad psykodynamisk diagnostik. En solklar julklapp? Jawohl! (adlibris / bokus, för den som vill läsa mer om OPD finns Erik Hammarströms sammanfattning här)

Till den okänslige morbrorn

mentaliseringsboken

Mentaliseringsboken av Per Wallroth

På ett enkelt och vardagsnära sätt presenterar Wallroth mentaliseringsbegreppet för allmänheten. För släktingen som är van att trampa på i ullsockar kan denna pärla utgöra ett genuint julmirakel. (adlibris / bokus)

Till den kulturintresserade

den-lomska-barnboksforfattaren-tove-jansson-och-muminverkets-metamorfoser

Den lömska barnboksförfattaren : Tove Jansson och muminverkets metamorfoser av Agneta Rehal-Johansson

Lär känna muminfamiljen och Tove Jansson på djupet – mumin sett genom psykoanalytiskt färgade glasögon. Rehal-Johanssons fäster i sin avhandling en psykoanalytisk blick på mumindalen och dess invånare. (adlibris / bokus)

Till den barnkäre som vill ha koll på läget

what works for

What Works for Whom? A Critical Review of Treatments for Children and Adolescents, Second Edition

Rykande färsk från oktober i år är denna nya utgåva av detta referensverk innehållandes det mesta du behöver veta om forskning på behandling av barn och ungdomar. Peter Fonagy är huvudförfattare (adlibris / bokus).

Till den nyfödde psykoanalytikern

freud doll

Det skall böjas i tid, det som krokigt ska bli. Ge släktens nyaste tillskott en rejäl skjuts på vägen med denna Freud-mjukisdocka, och varva barnramsorna med högläsning av originalverken – på tyska såklart (philosophersguild.com) .

Med detta sätter vi punkt för 2014, god jul och gott nytt år – vi ses 2015!
Print Friendly

Leave a Reply