Categorized | Alla inlägg, Forskning

Spännande höstkonferens: Neurovetenskap och dynamisk psykoterapi

Posted on 14 October 2019 by Jakob Mechler

Psykoterapicentrums höstkonferens: Neurovetenskap och dynamisk psykoterapi

EVENEMANG

Datum: 29 november 2019 08:30 29 november 2019 18:00
Plats: Aula Magna, Stockholms universitet

Psykoterapicentrums höstkonferens äger rum den 29 november i Aula Magna, Stockholms universitet. Huvudtalare är professor Stephan Hau och doktorand Lillian Döllinger från Psykologiska institutionen, samt Mark Solms från Kapstaden och Tamara Fischermann från Berlin. I konferensen ingår även ett besök på Stockholm University Brain Imaging Center, SUBIC.

image

 

 

 

 

 

Under de senaste decennierna har neurovetenskaplig forskning utökat vår kunskap om den fysiologiska grunden för psykologiska processer – ofta i linje med psykodynamiska uppfattningar och begrepp. Redan 1999 beskrev Nobelprisvinnaren Eric Kandel hur avgörande det är för psykoanalys och psykodynamisk psykoterapi att utveckla en dialog med neurovetenskapen. Under de senaste decennierna har denna dialog gett viktiga implikationer för den kliniska tillämpningen och psykoterapeutisk praxis. Konferensen ger en möjlighet till uppdatering inom området och inbjuder till en dialog med forskare.

Stephan Hau introducerar dagen och under förmiddagens föreläsning medverkar även följande forskare från Psykologiska institutionen: Lillian Döllinger, Diana Persson, Amirhossein Manzouri, Lennart Högman, Petri Laukka, och Håkan Fischer.

Tid och plats

Aula Magna, Stockholms universitet, fredag 29 november, kl. 8.30 – 18.00.

Pris

OBS! Early bird-anmälan före 30 september ger 300:- rabatt! (Gäller ej heltidsstuderande.)

Medlemmar i Psykoterapicentrum: 1 800:-
Icke-medlemmar: 2 000:-
Steg 2-studerande: 800:-
Heltidsstuderande: 400:-

I priset ingår lunch, fika och mingel.

Program och anmälan

För program, abstracts, föreläsarpresentationer och anmälan: www.psykoterapicentrum.se

Print Friendly

Leave a Reply