Categorized | Alla inlägg

Debattens vågor går höga i England

Posted on 29 March 2012 by Jakob Mechler

I England rasar just nu en hetsig debatt rörande psykoanalysens plats inom hälsovårdssystemet. Debatten har förts såväl i tal som skrift och personligen tycker jag att det blir mer intressant att lyssna till debatten. Debatten är väldigt polemisk och ganska låst, men man måste ändå uppskatta britternas förmåga att ha högt i tak, slagfärdig retorik – de bjuder på underhållning och en del rätt fula tjuvnyp.

Debatten börjar efter ca 13 minuter med Peter Fonagy som börjar sitt anförande med orden:

There is tremendous interest in this debate because it is deadly serious. In this house, as in many NHS establishments, psychoanalytic psychotherapy is fighting for its life. The timing for our eradication is ironic, as the objection almost invariably is the absence of evidence, just as evidence is accumulating.

http://www.kcl.ac.uk/iop/news/Podcasts.aspx

För den som hellre vill läsa finns också British Journal och Psychiatry’s artikel att läsa på internet och den har fått många så kallade “rapid responses”.

Print Friendly

Leave a Reply