Shedlerspecial – intervju och andra länktips!

Posted on 06 November 2011 by Psykodynamiskt

 

If we view ourselves merely as “providers” whose role is simply to dispense interventions or medications, we cut ourselves off from the things that make this work rich and rewarding—the opportunity to create meaningful relationships, to truly know our patients, to play a role in their lives. The work is no longer a calling, it’s just a job. I think that’s bad for the soul—the patient’s, and the doctor’s as well.

En av våra idoler i den psykodynamiska världen, Jonathan Shedler, intervjuades i “The Carlat Psychiatry Report” häromveckan. I intervjun tillfrågas han bland annat om sin syn på diagnostik och berättar hur han menar att man kan veta om någon fått ut något av en tidigare terapi. Det finns få personer i världen som lika väl som Shedler kan beskriva psykodynamisk psykoterapi på ett lättfattligt och jargongfritt vis. Läs intervjun här:

http://www.psychsystems.net/Publications/Shedler/TCPR%20Shedler%20interview%20(unabridged).pdf

Vill du läsa mer av Shedler rekommenderar vi “That was then this is now”. Tidigare har vi även skrivit om Shedlers omtalade artikel: “The efficacy of psychodynamic psychotherapy“. Det finns även en podcast där Shedler pratar om resultaten i hans studie och därtill pratar han om sin syn på psykodynamisk terapi.

Print Friendly

Leave a Reply